Un expert evaluator este o persoana juridica sau fizica ce poseda experienta, competenta si care cunoaste si pune in practica in mod corect tehnicile legale pentru realizarea unei evaluari in conformitate cu Codul Deontologic al Profesiei de Evaluator, care este membru al unei asociatii nationale profesionale de evaluare recunoscute ca fiind de utilitate publica, avand calitatea de evaluatori independenti, si cu Standardele Internationale de Evaluare (IVS).

Exprimarea asupra unei valori reprezinta evaluarea acesteia. Un expert evaluator imobiliar poate, dupa o analiza, sa traga o concluzie referitoare la valoarea, natura, utilitatea sau calitatea unor proprietati imobiliare. Aceasta concluzie trebuie sa fie exprimata de catre un expert evaluator, care este o persoana impartiala specializata in evaluare si analiza. Experienta si cunostintele unor evaluatori imobiliari stau la baza realizarii analizei asupra valorii, analiza pe care o sustine conform unui standard international din care face parte si Romania. Expertii evaluatori au adoptat si respecta un cod etic al asociatiei ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania). IVS si Codul Deontologic al Profesiei de Evaluator, adoptate de catre ANEVAR reprezinta suportul esential pentru pregatirea profesionala a expertilor evaluatori membri ai ANEVAR si baza pentru realizarea de catre acestia a unor rapoarte de evaluare conforme cu cea mai buna practica internationala recunoscuta.

Analiza detaliata a metodologiei de evaluare si a aplicatiei acesteia face ca IVS sa incurajeze fiecare evaluator ANEVAR sa foloseasca programe de instruire pe parcursul carierei, pentru perfectionarea profesionala. Expertii evaluatori ANEVAR au obligatia perfectionarii profesionale prin efectuarea a 20 de ore de pregatire continua anual, indiferent de numarul specializarilor in evaluare. Colectivul societatii este format din evaluatori ANEVAR, specialisti cu experienta in domeniile economic, tehnic si juridic.

Evaluatorii autorizati de proprietati imobiliare, de active si de alte proprietati sunt cei care se ocupa cu o disciplina economica speciala, asociata cu elaborarea siraportarea evaluarilor. Evaluatorii imobiliari autorizati se ocupa de crearea de rapoarte de evaluare pentru orice tip de proprietate imobiliara, cum ar fi terenuri, cladiri civile si industriale sau constructiii speciale. Specializarea de expert evaluator imobiliar se poate obtine dupa parcurgerea cursurilor si sustinerea examenului de expert evaluator – evaluarea proprietatilor imobiliare. Calitatea de expert evaluator imobiliar se justifica doar cu cu legitimatia si parafa vizate pe anul in curs.

Felul in care concluziile evaluarii sunt combinate si integrate cu rezultatele altor profesiuni este foarte important pentru evaluatori. Intelegerea adecvata a terminologiei este cruciala pentru un evaluator si pentru cei care vor citi rapoartele. Sunt de o importanta majora experienta unui evaluator autorizat si aplicarea corecta a metodologiei. Atunci cand sunt aplicate Standardele Internationale de Evaluare este foarte important ca evaluarile, practicate in conformitate cu aceste standarde, sa fie realizate de catre evaluatori experti profesionisti, cinstiti si capabili, fara interese personale, ale caror analize sunt elocvente, nu induc in eroare si care contin toate aspectele importante pentru asimilarea potrivita a evaluarii. Un evaluator imobiliar va promova si va mentine fara intrerupere increderea clientilor in profesiunea de evaluator. Evaluatorii vor mentine in permanenta un standard inalt de onestitate si integritate si isi vor desfasura activitatile astfel incat sa nu prejudicieze clientii, publicul, profesia sau organismul national profesional de evaluare din care fac parte.

Este de o importanta majora ca un expert evaluator ANEVAR sa realizeze si sa transmita analizele, parerile si concluziile lor spre clientii serviciilor prestate de acestia, prin intermediul unor rapoarte cat mai clare care vor dezvalui orice informatii care ar putea sa afecteze obiectivitatea. Procesul de evaluare cere ca evaluatorul sa efectueze o cercetare adecvata si relevanta, sa efectueze analize competente si sa traga concluzii informate si bine sustinute. In acest proces, un expert evaluator nu poate accepta orice fel de informatii, in schimb acesta  este nevoit sa ia in considerare toate evidentele pertinente ale pietei, trendurile, tranzactiile comparabile si alte informatii.

Expertii nostrii evaluatori va stau la dispozitie pe tot cuprisul tarii.
Pentru cereri de oferta trimiteti mail la evaluari[@]estimatori.ro sau mai eficient sunati 0735.212.032

Date de contact

E-mail:

Toate serviciile