Fondurile europene sunt de doua tipuri: fonduri structurale si nerambursabile.
Dupa ce s-a integrat in Uniunea Europeana, tara noastra beneficiaza de fonduri europene ce pot sa atinga chiar si 28 de miliarde de euro pana in anul 2013. Aceste fonduri se acorda pe baza criteriului de convergenta, acesta fiind un criteriu ce prevede stergerea decalajelor care exista intre regiunile unei tari, armonizarea lor cu standardele Uniunii Europene din punct de vedere social si economic, imbunatatirea naturii si a vietii noastre.

Aceste fonduri europene se pot accesa prin intermediul unor instrumente care poarta denumirea de programe operationale si care, la randul lor, contin o serie de subprograme ce includ un numar crescut de activitati care pot sa fie finantate cu acest tip de fonduri - fonduri europene. In functie de fiecare caz in parte, finantarile nerambursabile pot sa fie intre 50 si 100 la suta din totalul investitiei care este necesar pentru acea activitate, beneficiarul urmand sa acopere diferentele de cost.

Fondurile europene se pot aloca numai dupa ce se realizeaza o documentatie care va fi depusa la Autoritatea ce este stabilita si trebuie sa respecte complet documentatia standard care a fost elaborata, nefiind permisa nici o exceptie. Aceasta documentatie poate sa contine, in functie de fiecare caz in parte, proiecte tehnice (pentru constructii), studii de fezabilitate, planuri de afaceri, studii de marketing, planificare a activitatilor, bugete, rezultand astfel ca o consultanta privind fondurile europene este indispensabila.
O firma ce poate sa va ofere consultanta in privinta fondurilor europene nerambursabile o sa va poata indruma, fie ca sunteti un agent economic privat, o organizatie non-guvernamentala sau o autoritate publica, pentru a putea accesa aceste fonduri europene si pentru a reusi sa le implementati in proiectul respectiv de finantare.

Avand in vedere ca exista un numar foarte ridicat de ghiduri de aplicare (documentatia standard ce va trebui depusa pentru o cerere de finantare) nu va veti putea lipsi de o firma de consultanta care sa dispuna de un numar mare de consultanti cu experienta, manageri de proiecte si alti colaboratori care au experienta pentru a putea raspunde la orice nevoie a dumneavoastra.

Date de contact

E-mail:

Toate serviciile